Press

Vokalgruppen VOCADO firar 20 år 2024 | Jubileumsprogram och Simon & Garfunkel-konsert

Vi är glada att kunna meddela att den renommerade svenska vokalensemblen VOCADO är tillgänglig för konserter på hemmaplan under sitt 20-årsjubileum 2024.

VOCADO är en internationellt erkänd vokalgrupp som har vunnit priser vid ett flertal tävlingar, inklusive “International Competition for Vocal Ensembles” i Tammerfors, Finland, “International A Cappella Competition” i Leipzig, Tyskland och “Vokal Total” i Graz, Österrike. Vocado tilldelades 2011 utmärkelsen Årets kör av Sveriges körförbund och har också tilldelats Kaggen-stipendiet för sång i mindre grupp av sångsällskapet Orphei Drängar.

Efter några års uppehåll gjorde VOCADO comeback under 2021 med ett flertal konserter i Tyskland, och en av dessa konserter spelades in av Norddeutscher Rundfunk som en del av Niedersächsische Musiktage 2021 och sändes på NDR Kultur den 27 juni 2022.

https://www.ndr.de/kultur/sendungen/das_konzert/Mittsommar-mit-dem-schwedischen-A-cappella-Sextett-Vocado,sendung1263108.html

I “Songs for the Asking” tar VOCADO lyssnaren med på en resa in i den amerikanska folkrockduon Simon & Garfunkels värld. Förutom de populäraste hitsen möts publiken av några av de mindre kända pärlorna, allt i arrangemang specialskrivna för detta program. Tillsammans med denna amerikanska musikskatt innehåller den första delen av konserten musik från VOCADO:s hemland: svensk körmusik, folkvisor och egna kompositioner.

Inför jubileumskonserterna 2024 erbjuder ensemblen två program: dels “Songs for the Asking”, som du kan lyssna på som inspelning, och dels ett program speciellt för 20-årsjubileet: med varierade arrangemang av pop och jazz, med svenska folkvisor och egna kompositioner. Musik som ensemblen och publiken blivit särskilt förtjust i genom åren.

VOCADO sjunger akustiskt och kan anpassa sina program efter tillfälle och akustiska förutsättningar. De aktuella programmen erbjuds i 70- respektive 90-minutersversioner.

Det är värt att uppleva VOCADO och boka inför 2024 – vi tar emot bokningsförfrågningar från och med nu.

VOCADO representeras internationellt av agenturen FETTE Musik.
https://fettemusik.com/index.php/de/agentur/vocado

I Sverige bokas VOCADO via info@vocado.se 

Vi önskar er en skön sommar och hoppas att vi hörs!

Vokalgruppen VOCADO


Press photos
Photo: Ola Högberg ola.se